Advocaten Zakelijk Wat te doen met een CIS registratie?

Wat te doen met een CIS registratie?


Categories:

Stichting CIS is een organisatie van verzekeraars, die voor alle verzekeraars in Nederland een databank bijhoudt. Deze stichting is te vergelijken met de stichting BKR. Bij de stichting CIS kunnen echter alleen de verzekeraars persoonsgegevens registreren, bij bijvoorbeeld verzekeringsfraude. U kunt deze stichting ook wel zien als een zwarte lijst van verzekeraars.

Heb je een onterechte CIS registratie? Je kunt een CIS registratie laten verwijderen, maar het is allereerst belangrijk om bij de verzekeraar aan te geven dat u denkt dat de registratie onterecht is. Het kan zijn dat er een fout gemaakt is door de verzekeraar. Zodra u last heeft van een onterechte CIS registratie is het verstandig om contact op te nemen met de betreffende verzekeraar.

Welke CIS registratie zijn er?

Wilt u uw CIS registratie laten verwijderen? Dan kunt u www.advocatenkantoorphea.nl inschakelen om u daarbij te helpen. Een CIS registratie verwijderen kan wijzen op verzekeringsfraude oftewel Extern Verwijzingsregister (EVR). Deze stichting houdt ook andere registraties bij waaronder schadeclaims en rijbewijs ontzeggingen. Met name de EVR registratie is een registratie die nare gevolgen kan hebben en om die reden willen veel mensen graag dat deze verwijderd wordt.

Hoe verwijder ik mijn CIS-registratie?

Een verzekeraar kan u niet zomaar een CIS registratie geven. De verzekeraar moet kunnen bewijzen dat u als verzekerde met opzet heeft gehandeld en dus met opzet de verzekeraar heeft misleid, om aan de hand hiervan een uitkering te krijgen. Voor deze registratie gelden dan ook strenge eisen, welke zijn bepaald in zowel de rechtspraak als het Protocol Incidentenwaarschuwingssysteem Financiƫle Instellingen (PIFI). Een verzekeraar kan pas een registratie plaatsen bij de stichting CIS als vaststaat dat de verzekering door u gefraudeerd is.

Waarom mijn CIS registratie verwijderen?

Als u eenmaal een CIS registratie heeft betekent dit dat u nergens meer een reguliere verzekering kunt afsluiten. Een CIS registratie is namelijk een externe registratie van fraude die ervoor zorgt dat alle verzekeraars in Nederland kunnen zien wie hier geregistreerd staat.  U kunt zich na een CIS registratie alleen nog maar verzekeren via de Vereende Verzekeringen. Deze verzekeringsmaatschappij is gespecialiseerd in probleem verzekeringen voor mensen met een strafblad. De dekking bij deze verzekeraar is meestal minimaal voor een belachelijk hoge premie. Dus wilt u graag van uw CIS registratie af, dan is het verstandig om contact op te nemen met een ervaren advocatenkantoor. Op deze manier kunt u de situatie uitleggen en de eventuele mogelijkheden bespreken. En mocht u een rechtsbijstandverzekering hebben, dan betaalt deze bij een procedure de advocaatkosten. Neem een advocaat in handen. Deze neemt uiteraard met uw toestemming contact op met uw rechtsbijstandsverzekeraar om zo de dekking te regelen en u te ontlasten.