Advocaten Zakelijk Waarom een bouwkundige keuring Den Haag laten uitvoeren?

Waarom een bouwkundige keuring Den Haag laten uitvoeren?


Categories:

Ben je van plan om een woning te kopen in Den Haag? In dat geval spreekt het voor zich dat je daar geen risico’s mee zal willen nemen. Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring Den Haag zorgt ervoor dat je instant kan rekenen op verschillende voordelen. Niet alleen wordt de actuele marktwaarde van het vastgoed duidelijk, daarnaast zal je ook een goed beeld krijgen van de actuele staat van het pand en wordt duidelijk met welke kosten je over de komende periode rekening dient te houden. Op deze manier kan je pas echt goed voorbereid overgaan tot het aanschaffen van het vastgoed in Den Haag dat je op het oog hebt. 

Wanneer een bouwkundige keuring Den Haag laten uitvoeren?

Een bouwkundige keuring Den Haag dien je in de praktijk eigenlijk altijd uit te voeren wanneer je op het punt staat om een bepaald vastgoed te kopen. Enkel en alleen wanneer je een dergelijke keuring laat uitvoeren zal je immers een volledig goed beeld krijgen van de actuele staat van het pand in kwestie. Tijdens zo’n controle wordt er aandacht besteed aan twee verschillende zaken:

  1. Van welke schade er mogelijks sprake is aan het pand in kwestie;
  2. Of het vereiste onderhoud altijd correct werd uitgevoerd of niet; 

Voor het merendeel van de mensen die tegenwoordig een woning wensen te kopen in bijvoorbeeld Den Haag geldt dat ze het overgrote merendeel (om maar niet te zeggen “al”) van hun spaargeld moeten inleggen op het pand in kwestie aan te kunnen kopen. Wanneer je dan na aankoop met aanzienlijke extra kosten wordt geconfronteerd kan dat uiteraard je financiële situatie danig in het gedrang brengen. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. 

Hoe verloopt zo’n bouwkundige keuring?

Tijdens een bouwkundige keuring Den Haag voert een bouwkundig expert welke werd aangesteld een volledige controle uit van de woning. Hierbij worden alle ruimtes van de zolder tot de kelder in oogbeschouwing genomen. Niet alleen wordt de staat van de elektriciteit gecontroleerd, daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan bijvoorbeeld het schilderwerk, mogelijke vochtschade waarvan sprake is, etc. In tegenstelling tot wat menig aantal mensen vermoeden wordt er in de praktijk ook rekening gehouden met de tuin bij het pand. Ook deze wordt dus gecontroleerd. 

Wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen van een bouwkundige keuring?

Het meest belangrijke voordeel waar je bij een bouwkundige keuring Den Haag op kan rekenen heeft te maken met het feit dat er een goed beeld wordt geschetst van de staat van het pand. Dit geldt niet alleen voor eventuele schade welke aanwezig is, daarnaast kan je ook rekenen op een goed zicht op het (al dan niet) uitgevoerde onderhoud. Al deze verschillende zaken kunnen worden vastgesteld door middel van een visuele controle. Er wordt dus geen (extra) schade aangebracht. 

Het feit dat er tijdens een bouwkundige keuring geen bouwonderdelen mogen worden beschadigd of (deels) verwijderd zorgt ervoor dat er bepaalde vormen van schade aan het zicht onttrokken kunnen worden. Een honderd procent correct beeld van het pand heb je dan ook niet met deze keuring. Dit hoeft echter in het geheel geen probleem te zijn.