Ga je scheiden? Een mediator kan je hierbij helpen


Niemand stapt in het huwelijksbootje met het idee om later te gaan scheiden. Je bent zeker van jezelf en van je relatie en het voelt alsof niets dat grote geluk nog in de weg kan staan. Helaas komen veel koppels er na een tijd achter dat het samenleven toch niet zo vlekkeloos verloopt als verwacht en dat een scheiding nog de enige oplossing is. Het is een moeilijke en pijnlijke beslissing die heel wat met zich meebrengt, toch kunnen jullie dit in alle rust en met respect voor elkaar doen. Je leest hierna wat Mediator Appeldoorn en Mediator Assen voor jullie kunnen doen.

Een mediator als onafhankelijk tussenpersoon


Een scheiding komt nooit zomaar uit de lucht gevallen. Er gaat al een hele periode aan de beslissing vooraf waarin onenigheden, discussies en ruzies elkaar opvolgen tot jullie op een punt komen waar het besef groeit dat het zo niet verder kan. Voor jullie als partners komen hier heel veel emoties bij kijken. Emoties die ervoor zorgen dat de rationaliteit vaak naar de achtergrond verdwijnt. Zelfs over de kleinste details wordt ruzie gemaakt en het lijkt alsof jullie op geen enkele manier tot aanvaardbare oplossingen kunnen komen. Op dat moment kun je beslissen Mediator Appeldoorn of Mediator Assen in te schakelen om jullie terug rond de tafel te krijgen. Als onafhankelijk tussenpersoon zal hij jullie terug rond de tafel brengen om de gesprekken terug te brengen tot de kern, de uitwerking van de echtscheiding. Hij zal erop toezien dat de communicatie in een sfeer van respect en begrip verloopt tot er voor beide partijen aanvaardbare regelingen kunnen overeengekomen worden.

Voor wie is mediation geschikt?


In principe kan iedereen mediation inzetten als manier om de echtscheiding op een serene en respectvolle manier af te handelen. Toch moet gezegd worden dat het van beide partners inspanningen vraagt om hierin succes te boeken. Het gaat erom om compromissen te vinden en als een of beide partijen geen enkele toegift willen doen, zal het een erg moeilijk parcours worden.
De praktijk heeft uitgewezen dat scheiden met de hulp van een mediator ervoor zorgt dat niet alleen de periode van de scheiding sereen verloopt, het zorgt er in veel gevallen ook voor dat jullie later nog door dezelfde deur kunnen. Zeker als er kinderen in de echtscheiding betrokken zijn, is dit een absolute meerwaarde. Zo kunnen jullie ook later de nodige afspraken en regelingen maken zonder dat dit steeds in een strijd moet uitmonden.


Hebben jij en je partner besloten te gaan scheiden? Mediator Appeldoorn en Mediator Assen helpen jullie hier graag bij verder. Vermijden dat de echtscheiding met advocaten voor een rechtbank moet uitgevochten worden, is sowieso een overwinning en kan jullie alleen maar ten goede komen. Wacht dus niet langer en roep professionele hulp in om jullie hierin te begeleiden en bij te staan.